Härliga terminstart!
Välkommen tillbaka efter semestern!
Har ni haft en bra sommar?
Jag har haft en helt underbar sommar med min älskling och alla nära och kära runtom. Min sommar har innehållit allt från båtsemester i Danmark till fjällvandring på Norges toppar och såklart en hel del av Sveriges vackra sommarkvällar.

På bilden till vänster är min kära mamma i Norge, här satt vi och åt frukost.
På bilden till vänster är vi på Sveriges kära västkust och njuter av havet. Mikael på wakeboard och Andreas på ring.
En härlig sammanfattning av min underbara sommar!!
Nu till det viktiga! Framtiden!
Idag var första dagen för mig på Yrkeshögskolan i Göteborg, jag var på intagningsprov för denna utbildning i Juni och fick det mycket glada beskedet att jag kom in! Wiiii!
Yrkeshögskolan för bagare och konditorer är en påbyggnadsutbildning för de som vill utvecklas inom sitt yrke som bagare eller konditor. Målet med utbildningen är att man ska klara gesällprovet i Juni nästa år. Det är därför jag vill gå denna utbildning, jag vill i framtiden kunna visa mina kunder och nära och kära att jag kan mitt yrke och dessutom är det ett fint bevis och minne för sigsjälv.
Gesällprov kan man göra i nästan alla hantverkaryrken för att kunna ha ett bevis, ett slags diplom för att verkligen intyga att man är duktig och skicklig inom sitt yrke. Ett gesällprov kommer att ge en ett gesällbrev som man kommer kunna visa upp som försäkring. Har man ett gesällbrev så har man stor chans till att få arbete, bättre villkor, bättre bemötande och det är i stort sett obligatoriskt att ha om man vill ha arbete utomlands i framtiden.

Skoldagen slutade idag redan klockan 12 och klassen verkar riktigt härlig. Jag ser verkligen fram emot att lära känna nya människor som kommer att bidra till ens utveckling, att utvecklas är en viktig del av mitt liv. Efter skolan blev jag sugen på att göra lite kolakakor som min farmor alltid bakade till mig när jag var liten. Josefin kom på besök och mumsade i sig lite sega kolakakor!
Sega kolakakor är himmeskt goda! Det magiska ingrediensen är såklart sirap som får kolakakorna sega och saftiga. Sirapen hjälper även till att ge lite fin färg åt kakorna och sötman blir sällan för stark. Sirap kan jag verkligen rekommendera att använda i era hembakade bröd, med lite sirap blir jästen glad och bröden blir stora och fina!

Medans jag varit i skolan för att få in lite praktiskt arbete i vårt företag har Inez suttit med Marknadsföringsuppgifterna hela dagen. Hon är så duktig och förtjänar nu att mumsa i sig lite kolakakor..
Nu taggar vi för hösten som kommer och hejjar glatt på alla med ett leende, det är då så mycket större chans att vi får ett leende tillbaka. Skratt smittar!
Vi önskar er att må så gott!
// Linnéa Ivar
"Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre."
Kommentarer
Postat av: Renée (mamma)
Ja du Linnéa, blir man inte glad när man läser din blogg, då vet jag inte vad som krävs! Önskar dig allt gott i livet min fina dotter & vän!
Trackback